04 Nisan 2025 Cuma

Görme Engelli İki Arkadaş Braille Alfabesiyle Mukabele Geleneğini Yaşatıyor

Braille Alfabesiyle Kur'an Okumanın Huzuru

Rize'de yaşayan görme engelli iki arkadaş, Braille alfabesiyle basılan Kur'an-ı Kerim'ler sayesinde ramazan ayında mukabele geleneğini yaşatıyor. Göz tansiyonu nedeniyle 10 yaşında görme yetisini kaybeden 41 yaşındaki Musa Küçük ve doğuştan görme engelli 36 yaşındaki avukat Celil Uzun, Rize Müftülüğü'nün düzenlediği Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim kursuna katılarak bu geleneği sürdürüyor.

Manevi Bir Sığınak: Kur'an-ı Kerim

Musa Küçük, Kur'an-ı Kerim okumanın kendisine manevi bir huzur verdiğini belirterek, "Kur'an, boşlukta kaldığımız zaman hep dinliyoruz ama insanın hiçbir zaman kendi okuduğu gibi olmuyor. Kendim öğrenip okuduktan sonra sanki ona bir şeyler ulaştırıyormuşum gibi hissediyorum." dedi. Küçük, kız arkadaşının vefatının ardından Kur'an okumayı öğrenmeye karar verdiğini ve bu sürecin kendisine büyük bir iç huzur sağladığını ifade etti.

Celil Uzun'un Azmi ve Başarı Hikayesi

Doğuştan görme engelli olan avukat Celil Uzun ise Kur'an okumanın kendisine huzur ve rahatlık verdiğini söyledi. Uzun, "Allah'ın kelamı ve emirlerini okumuş oluyorum. Bana huzur veriyor, rahatlık veriyor. Kur'an-ı bazen okuyamasam da açar dinlerim, bazen evde, bazen araçta dinliyorum." diye konuştu. Uzun, Braille alfabesini ilkokulda öğrendiğini ve bu sayede Kur'an okumayı daha hızlı öğrendiğini belirtti.

  • Musa Küçük, 10 yaşında görme yetisini kaybetti ve Braille alfabesiyle eğitimine devam etti.
  • Celil Uzun, doğuştan görme engelli olmasına rağmen avukat oldu ve Kur'an okumayı öğrendi.
  • İki arkadaş, Rize Müftülüğü'nün Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim kursuna katılarak mukabele geleneğini sürdürüyor.

Her iki arkadaş da Kur'an okumanın kendilerine manevi bir sığınak olduğunu ve bu sürecin hayatlarını anlamlandırdığını vurguladı. Onların hikayesi, engellerin aslında birer fırsata dönüşebileceğini gösteriyor.

İlgili Haberler